אייל הצפון

(Caribou)

elk-1149829_1920.jpg

ק"ג

160-182

משקל של זכר ממוצע:

אורכו של אייל צפון בוגר מגיע ל 214 ס"מ וגובה הכתפיים שלו ל 150 ס"מ

גודלו של זכר ממוצע:

מידע כללי

black-bear-50293_1280.jpg
black-bear-50293_1280.jpg

השם של אייל הצפון באירופה ובצפון אמריקה אומנם שונה אך מדובר באותה החייה. אייל הצפון שונה מהאיילים האחרים מכיוון שהוא המין היחיד שעבר ביות והמין היחיד בו גם לנקבות יש קרניים. אייל הצפון שוכן לרוב באזורי טונדרה ויכול לנדוד לעיתים מאות ק"מ בחיפוש אחר אתר רעייה חדש. אייל הצפון הוא האייל המפורסם מהמזחלות של סנטה קלרוס ונקרא גם בהרבה מקומות Raindeer.

מזון

אייל הצפון ניזון במהלך חודשי החורף מחזזית מסוגים שונים ובמהלך חודשי הקיץ מחזזית ועלים של עצים שונים. כמו כן, אייל הצפון אוכל לעיתים על הקרניים אותם הוא משיל בשביל הסידן.

מה עושים בעת התקלות חזיתית

1/3

עשויים להיות אגרסיבים בעונת הייחום. לרוב הם לא יתקרבו יותר מידי אבל נסו לשמור מרחק אם אתם מצלמים אותו.

מידע נוסף ניתן למצוא כאן: