אייל קנדי

(Elk)

ק"ג

320-330

גודלו של זכר ממוצע:

האייל הקנדי מגיע לגובה של כ- 2 מ' גובה כתפיים ולאורך של עד 3 מ'.

משקל של זכר ממוצע:

מידע כללי

האייל הקנדי הוא אייל בעל מראה מרשים ביותר. הוא גדול ובעל קרניים מרשימות. האייל אוהב לאכול בעיקר בבקרים ואחר הצהריים, כאשר בשאר שעות היום, נוהג האייל להיכנס למכסה. במהלך רוב חודשי השנה, חיים האייל בלהקות מאותו המין בלבד ורק במהלך עונת החיזור הם ימצאו להקת נקבות וילחמו עם זכרים אחרים על מנת לזכות בלהקה. קרב בין שני זכרים יכול להגיע לאגרסיביות רבה הכוללת קרבות עם הקרניים ולפציעות משמעותיות. במהלך האביב נוטים האיילים לעלות לאזורים הגבוהים יותר לאחר המסת השלגים ובמהלך הסתיו נוטים האיילים לרדת לעמקים. במהלך חודשי החורף מגדל האייל הקנדי פרווה צפופה ומרשימה.

מזון

מה עושים בעת התקלות חזיתית

לאייל הקנדי כיבה דומה לזו של הפרה, כלומר היא בעלת 4 תאים שונים ולכן הם ניזונים בעיקר מדשא ועשבים באחו השונים. בחודשי הקיץ ניזון האייל מפרחים וניצנים ובחודשי החורף הוא ניזון בקליפה של עצים מסויימים. במיוחד של עץ ה Aspen. באיזורים מסויימים הם אף גרמו לדילול בעצים אלו. האייל הקנדי אוכל בממוצע כ- 9 ק"ג עשב ביום.

האייל הקנדי נפוץ מאוד בשמורות הטבע באנף וג'ספר וסיכוי מאוד סביר לראות אותם בצד הכבישים. יש לשמור על מרחק סביר מהאיילים ורצוי לא לצאת מהרכבים. במידה והאייל (במיוחד הזכר) מראה סימני אגרסיביות כמו תפיחה על הקרקע על הרגל או הורדת הקרניים והראש כלפי מטה, רצוי להתרחק במהרה. עונת החיזור, האייל הקנדי יכול להיות אגרסיבי במיוחד ואף לתקוף מכוניות עומדות בצד הדרכים.

מידע נוסף ניתן למצוא כאן:

http___pluspng.com_img-png_logo-booking-
Rentalcars.com_Wordmark_RGB_PNG_Format_e

0545520018      info@nuktessli.com

  • Black Facebook Icon
  • Instagram Social Icon
  • Black YouTube Icon

נמצא ליד העיירה Nimpo Lake, במחוז בריטיש קולומביה שבמערב קנדה