אייל קנדי

Elk / Wapiti

האייל הקנדי הוא האייל השני בגודלו במשפחת האיילים ובין היונקים הגדולים ביותר ביבשת צפון אמריקה ומזרח אסיה.

בבריטיש קולומביה ואלברטה ישנם מעל ל 66,000 איילים כאשר רובם מתרכזים בדרום מזרח בריטיש קולומביה, בהרי הרוקי הקנדיים.

אייל קנדי בשמורת הטבע באנף. הייקינג קנדה

משקל, גודל ומבנה גוף

המשקל הממוצע של אייל קנדי בוגר נע סביב 320 ק"ג ואילו הנקבה נעה סביב ה 230 ק"ג. האייל הקנדי מגיע לגובה של כ- 2 מ' גובה כתפיים ולאורך של עד 3 מ'.

לזכרים ישנם קרניים גדולות ומרשימות. הקרניים מתחילות את גדילתן באביב והן נושרות בבוא החורף. במהלך גדילתן של הקרניים הן מכוסות בקטיפה דקה המגנה על הקרן. קטיפה זו נושרת במהלך חודשי הקיץ לאחר שהקרניים הגיעו לגודלן המקסימאלי.

במהלך חודשי הסתיו מגדל האייל הקנדי פרווה עבה וצפופה המגנה עליו במהלך חודשי החורף. כמו כן מגדל האייל הקנדי פרווה צפופה במטוחד ובעלת צבע שונה סביב הצוואר.

עדר איילים בחודשי הקיץ. נקבות וזכר בעל קרניים מרשימות לאחר השלת הקטיפה. הייקינג קנדה

האייל הקנדי לאורך עונות השנה

האייל אוהב לאכול בעיקר בבקרים ואחר הצהריים, כאשר בשאר שעות היום, נוהג האייל להיכנס למכסה.

במהלך רוב חודשי השנה, חיים האיילים בלהקות מאותו המין בלבד ורק במהלך עונת החיזור הם ימצאו להקת נקבות וילחמו עם זכרים אחרים על מנת לזכות בלהקה.

קרב בין שני זכרים יכול להגיע לאגרסיביות רבה הכוללת קרבות עם הקרניים ולפציעות משמעותיות. הקרבות לרוב יחלו בהשמת קולות חזקים, רקיעה באדמה והליכה קדימה ואחורה וזאת על מנת לקבל מושג על היריב.

במהלך האביב נוטים האיילים לעלות לאזורים הגבוהים יותר לאחר המסת השלגים ובמהלך הסתיו נוטים האיילים לרדת לעמקים. 

אייל קנדי בעונת הרבייה בשמורת הטבע ג'ספר. הייקינג קנדה

רבייה

נקבת האייל הקנדי מגיעה לבגרות מינית כבר בסתיו של השנה השנייה של חייה (לרוב סביב משקל של כ-200 ק"ג). תקופת הרבייה של נקבת האייל קצרה במיוחד ונעה סביב 1-3 ימים. במהלך תקופה זו, ינסה הזכר להזדווג איתה 10-15 פעמים.

תקופת ההריון של נקבת האייל נעה בין 240 ל 260 ימים ובסופה היא תמליט צאצא אחד ובמקרים נדירים, שניים.

הצאצא נולד במשקל של כ-15 ק"ג ובעל פרווה מנוקדת (כמו איילים רבים). הצאצא מאבד את נקודות אלו לרוב עד סוף הקיץ.

הצאצא ישאר עם אמו כשנה עד שיעזוב אותה ויצטרף לעדר אחר (בהתאם למינו).

האייל הקנדי חי כ-20 שנה בשבי וכ 12 שנה בטבע.

אייל קנדי בעל קרניים הנמצאות בגדילה ומצופות קטיפה בשמורת הטבע ג'ספר. הייקינג קנדה

מזון

לאייל הקנדי הרגלי מזון דומים מאוד לבקר. האייל נוטה לאכול לרוב בבקרים ובערבים, כאשר הם מחפשים מכסה מטורפים בין זמנים אלו.

האייל הקנדי מלחך עשב כאשר הוא יכול (בעיקר בחודשי האביב, קיץ וסתיו). במהלך חודשי הקיץ יחפש האייל הקנדי אחר קליפות עצים וטחב הגדל על עצים וסלעים שונים.

האייל הקנדי הממוצע אוכל כ-9 ק"ג של עשב ביום.

אייל קנדי בעונת הרבייה בשמורת הטבע ג'ספר. הייקינג קנדה

מה עושים בעת מפגש עם אייל קנדי
האייל הקנדי נפוץ מאוד בשמורות הטבע באנף וג'ספר וקיים סיכוי מאוד גדול לראות אותו בצד הכבישים.

יש לשמור על מרחק סביר מהאיילים ורצוי לא לצאת מהרכבים.

במידה והאייל (במיוחד הזכר) מראה סימני אגרסיביות כמו תפיחה על הקרקע עם הרגל או הורדת הראש והקרניים כלפי מטה, רצוי להתרחק במהרה. אל תתגרו במזל שלכם. האייל לא יפחד לתקוף את רכבכם.

בעונת החיזור, האייל הקנדי יכול להיות אגרסיבי במיוחד ואף לתקוף מכוניות עומדות בצד הדרכים.

*עצות אלו מבוססות על ניסיון אישי בלבד. על מנת לדעת מה לעשות בעת מפגש עם חיה זו בטבע, פנו לגורמים המוסמכים לכך.

אייל קנדי. הייקינג קנדה

רוצים לראות אייל קנדי ודובים במערב קנדה? הרשמו עכשיו לטיול "הייקינג קנדה" ותזכו לראות דובי גרילזי, אייל קנדי, מוס, קרחונים אדירים, הרים, אמגים ועוד

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
http___pluspng.com_img-png_logo-booking-
Rentalcars.com_Wordmark_RGB_PNG_Format_e

נמצא ליד העיירה Nimpo Lake, במחוז בריטיש קולומביה שבמערב קנדה